GRATIS E-BOOK om je plezier te boosten
10 oktober 2022 
3 min. read

GRATIS E-BOOK om je plezier te boosten

Wil jij graag meer plezier en welzijn ervaren in je leven, op je werk en met je team?  

Wil jij graag omringd zijn door gemotiveerde collega's, vol engagement ?

Ben jij ook geconfronteerd met negativiteit, verzuring en pessimisme ?

Gemakkelijk om vandaag de dag iedere dag positief te zijn?

Welnee, zeker niet…

In 2020 barste Covid los en zette ons leven grondig op zijn kop

Psychiater Dirk De Wachter waarschuwde toen al: "Na de piek van het coronavirus, komt de piek van de psychologische problemen”. De torenhoge wachttijden voor psychologische hulp liegen er niet om en bezorgen zelfs psychologen stress

In 2022 barste de Oorlog in Ukraine, een torenhoge inflatie en zotte onbetaalbare energieprijzen los. 

De nachtmerrie is begonnen. 

Nog nog nooit ervaarden wij zoveel kwalijke effecten op ons fysiek, emotioneel, psychologisch, sociaal en economisch welzijn

Mensen kijken meer dan ooit met heimwee naar het verleden, klagen over het heden en maken zich grote zorgen over de toekomst.  Velen voelen zich onzeker, angstig of zelfs verzuurd.

Je moet vandaag de dag heel veel energie hebben om deze stortvloed van negatieve gedachten en gevoelens het hoofd te bieden. Mensen voelen zich moe en zonder energie.  

En deze pandemie van negativiteit, erger dan de covid pandemie werkt zeer besmettelijk.

Vandaag is daarom de nood aan meer welzijn, plezier en positieve emoties nijpender dan ooit

Daarom bestaat mijn bedrijf MotivationHouse . Onze missie en passie is juist mensen helpen om hun motivatie en plezier te boosten op hun werk en in hun leven.

Meer dan 20 jaar lang stond ik aan het hoofd van HR-dienstverlener Unique. Wij dankten ons succes aan een uniek team van Unique mensen. We waren het meest rendabele bedrijf van onze sector en werden 5 keer verkozen tot Beste Werkgever. We stonden zelfs op nummer één: een onvergetelijk “YES!”-gevoel!

Toen in 2008 onze wegen scheidden en ik de Unique-deur achter me dichttrok, voelde dat aan als een scheiding. In het spreekwoordelijke ‘zwarte gat’ stroomde al mijn energie en zelfs mijn levenslust weg ... Was dit een burn-out na 20 jaar dag en nacht, 7 op 7 werken? Ik zal het nooit weten want ik was te fier en eigenwijs om hulp te vragen. 

Ik moest mijzelf heruitvinden. Ik wou absoluut die ‘Yvan-vibe’ en onstuitbare energie terugvinden. Dus zette ik verschillende methodes uit de positieve psychologie naar mijn hand en volgde well-being-cursussen aan de Yale-universiteit. Dankzij mijn netwerk van klanten en ‘Yvan-fans’ werkte ik beproefde werkmethodes uit om mijn werkplezier en dat van anderen, te verhogen

Ik besloot om helemaal voor mijn passie te gaan: mensen, teams en bedrijven helpen om hun werkplezier en motivatie te boosten, met meer persoonlijk én zakelijk succes tot gevolg. 

Na meer dan 3.000 medewerkers in meer dan 100 bedrijven begeleid te hebben, kan ik me wel een “specialist in werkplezier en motivatie” noemen.

Motivationhouse is daarom Dé oplossing voor iedere individu, medewerker of leidinggevende die zijn  motivatie wil boosten en die stressvrij, zelfzekerder, energieker en succesvoller door het leven wil gaan.

Met Motivationhouse willen wij een online community  creëeren waar gelijkgezinden hun tips, ervaringen delen om mensen te motiveren en meer geluk, plezier en welzijn in het leven te vinden

Vanaf 1/1/2023 lanceren wij een unieke e-learning  ‘Boost al fluitend je werkplezier in 7 weken’ gebaseerd op de 7 P’s van Plezier: de 7 factoren die ons plezier en welzijn op het werk beïnvloeden en die ook jou helpen om in 7 weken diepgaand deze negatieve mood te temmen en zo je werkplezier te boosten. 

In de aanloop van deze training, kan je nu al aan de slag met ons e-plezierwerkboek: 35 vragen voor meer werkplezier Ze helpen je bewust te worden van hoe jij zelf jouw werkplezier en dat van jouw collega’s, familie en vrienden kan verhogen.  C

  •     Stop met piekeren en stel je zelf de goede vragen om je werkplezier  te verhogen
  •     35 vragen om u te inspireren en tot actie te brengen
  •     35 vragen gebaseerd op de 7 P's van werkplezier
  •     35 vragen helpen je bewust te worden van hoe jij zelf jouw werkplezier en dat van jouw collega’s, familie en vrienden kan verhogen.
  •     De eerste stap naar meer plezier op het werk, kan je nu nemen

Ga niet overhaast te werk, maar neem de tijd om te reflecteren. Eén vraagje per dag volstaat om na 35 dagen het verschil te kunnen meten: meer plezier en … dat mag je zelf invullen. 

Van harte welkom in onze community! En vooral: heel veel plezier op het werk en succes in het leven!

click hier om je gratis e-book down te loaden

Yvan Dierckxsens

About the author
Yvan Dierckxsens, afgevaardigd bestuurder en Chief Engagement Officer van Motivationhouse (voorheen Idea 4U) sinds 2008, is een expert in de kunst van de motivatie. • Yvan heeft een jarenlange ervaring als succesvolle topmanager bij het beursgenoteerde USG People, verantwoordelijk voor Frankrijk, Spanje en België . Als CEO van Unique werd Unique 5 X verkozen tot Best Employer. Hij behartigde gedurende 8 jaar als voorzitter de belangen van Federgon, de Belgische HR federatie. • Zijn passie? Mensen inspireren en motiveren, energie en de sleutels geven tot meer persoonlijk en professioneel succes. • Zijn pluspunt? Zijn jarenlange ervaring als succesvolle manager on the field en zijn creativiteit inspireert mensen om concrete oplossingen te vinden voor complexe problemen.
Place comment