Joyology: 8 wegen om uw plezier en motivatie te doen bloeien
02 juli 2021 
1 min. read

Joyology: 8 wegen om uw plezier en motivatie te doen bloeien

Hier vind je 8 tips om meer plezier te ervaren in je leven

 1. Neem even de tijd om elke dag een positief evenement te identificeren.
 2. Vertel iemand over het positieve evenement of deel het op sociale media. Dit kan je helpen van het moment wat langer te genieten.
 3. Start een persoonlijk  dankbaarheid-dagboek. Probeer kleine dingen te vinden waar je dankbaar voor bent, zoals een lekker kop koffie, een mooie zonsopgang of mooi weer, mensen met wie je iets gedeeld hebt, of iets voor jou betekenen 
 4. Identificeer een persoonlijke sterkte  en denk na over hoe je deze sterktes  hebt gebruikt vandaag of in de afgelopen weken. Sterktes zijn dingen die je goed en graag doet
 5. Bepaal iedere dag een doel  die je wil bereiken en volgt de voortgang hiervan. "Dit is gebaseerd op onderzoek dat laat zien wanneer we vooruitgang boeken in de richting van een doel, ervaren we meer positieve emoties", zegt de psycholoog Moskowitz. Het doel moet niet al te groot zijn. U wilt vooral vooruitgang kunnen waarnemen.
 6. Probeer "positieve herwaardering" te oefenen: identificeer een gebeurtenis of dagelijkse activiteit die je als last ervaart. Probeer vervolgens de gebeurtenis in een positiever daglicht te plaatsen. Voorbeeld: als u vastzit in het verkeer, probeer dan van dat rustig moment te genieten. Als je dit voldoende oefent, kan het een gewoonte worden.
 7. Doe elke dag iets leuks voor iemand anders. Deze dagelijkse daden van vriendelijkheid kunnen zo simpel zijn als iemand een glimlach geven of je plaats op een drukke trein opgeven. Uit onderzoek blijkt dat we ons beter voelen als we aardig zijn voor anderen.
 8. Oefen mindfulness door aandacht te schenken aan het huidige moment. Je kunt ook 10 minuten ademhalen met de 4-7-8 techniek

Als je de 4-7-8-techniek wilt gebruiken, concentreer je  dan op het volgende ademhalingspatroon:

  • ledig de longen van de lucht
  • adem rustig 4 sec door de neus in
  • houd de adem in voor een telling van 7 seconden
  • uitademen krachtig door de mond, achtervolgd de lippen en het maken van een "whoosh" geluid, gedurende 8 seconden
  • herhaal de cyclus tot 4 keer
  About the author
  Yvan Dierckxsens, afgevaardigd bestuurder en Chief Engagement Officer van Motivationhouse (voorheen Idea 4U) sinds 2008, is een expert in de kunst van de motivatie. • Yvan heeft een jarenlange ervaring als succesvolle topmanager bij het beursgenoteerde USG People, verantwoordelijk voor Frankrijk, Spanje en België . Als CEO van Unique werd Unique 5 X verkozen tot Best Employer. Hij behartigde gedurende 8 jaar als voorzitter de belangen van Federgon, de Belgische HR federatie. • Zijn passie? Mensen inspireren en motiveren, energie en de sleutels geven tot meer persoonlijk en professioneel succes. • Zijn pluspunt? Zijn jarenlange ervaring als succesvolle manager on the field en zijn creativiteit inspireert mensen om concrete oplossingen te vinden voor complexe problemen.
  Place comment