Kom eens luisteren naar de boom
02 juli 2021 
1 min. read

Kom eens luisteren naar de boom

"Kom eens luisteren naar de boom", zegt vriendlief 's morgens.

 Huh? Kijken naar een boom of luisteren naar muziek, ja.

 Maar luisteren naar de boom is net zoiets als kijken naar muziek.

Ik ga onder de boom staan en ik hoor het. De boom zoemt. En als ik goed kijk dan zie ik ze vliegen. 

Tientallen hommels zoeken honing in de bloesem van de meidoorn. Soms bij een windvlaag vallen de losgetrilde en losgeweekte bloesemblaadjes  op mijn gezicht en is het net of het sneeuwt. 

Heerlijk zacht en de vogeltjes fluiten. Ik voel me zo gelukkig en zo verbonden met moedernatuur


Hoe meer de zon schijnt, hoe harder het zoemt. Het klinkt mij als een lach in de oren.

Mensen worden ook meer out-going als de zon schijnt.

 Die vitamine D opdoen doet een mens deugd. En ze worden er ook vrolijker van. Gaan zelfs lachen. 

Lachende mensen zijn fantastisch om te zien. Want als je daar naar kijkt dan ga je er zelf van lachen. En dat voelt nog beter dan vitamine D.

Soms schijnt de zon niet. Dan is het toch fijn als er iets te lachen valt. Bij een lachworkshop leer je hoe je kan lachen zonder reden. Je hoeft niet te wachten op andere mensen, op een grap of op de zon. 

Ik ben vorige week officieel lach coach naar een intensieve en boeiende opleiding van 2 dagen door  2 fantastische lachmeesters : Saskia( de lachwinkel.nl) en Luc (lachen is gezond.be). Mijn eeuwige dank voor jullie inspiratie en onvergetelijke momenten 

Heerlijk dat ik meer lach in het leven van mensen zal kunnen brengen

About the author
Yvan Dierckxsens, afgevaardigd bestuurder en Chief Engagement Officer van Motivationhouse (voorheen Idea 4U) sinds 2008, is een expert in de kunst van de motivatie. • Yvan heeft een jarenlange ervaring als succesvolle topmanager bij het beursgenoteerde USG People, verantwoordelijk voor Frankrijk, Spanje en België . Als CEO van Unique werd Unique 5 X verkozen tot Best Employer. Hij behartigde gedurende 8 jaar als voorzitter de belangen van Federgon, de Belgische HR federatie. • Zijn passie? Mensen inspireren en motiveren, energie en de sleutels geven tot meer persoonlijk en professioneel succes. • Zijn pluspunt? Zijn jarenlange ervaring als succesvolle manager on the field en zijn creativiteit inspireert mensen om concrete oplossingen te vinden voor complexe problemen.
Place comment