Motivatie met onze energieformule

Motivatie met onze energieformule


Wie wilt er graag meer energie  motivatie en passie uitstralen?

Op deze retorische vraag antwoordt iedereen natuurlijk Ja.

Waarom meer energie? Als je meer energie hebt, kun je gewoon alles aan, zie je het leven en alles wat op je afkomt op een positieve manier. Je voelt je lekker in je vel. Je bent de “happy worker” waar iedere werkgever van droomt. Je ziet de wereld in kleuren.

En last but not least: Energie werkt aanstekelijk op je vrienden, je collega’s, je klanten en natuurlijk ook op je baas.

Nu, iedereen kent de Formule van Einstein: Energie= MxC2. Italiaanse natuurkundigen hebben nu echter aanwijzingen dat bepaalde elementaire deeltjes zich sneller dan het licht kunnen bewegen. Als dat klopt dan staat de relativiteitstheorie die Einstein in 1905 uitvond, ter discussie.

Ik stelde daarom graag anno 2012 de nieuwe energieformule van Idea 4U voor: E© = MC3, die ik uiteraard heb laten patenteren...


Je Energielevel hangt namelijk van 4 factoren af. De M van Motivatie en de 3 C’s van Confidence, Competence en Condition.
Ik geef jullie graag in een notendop mijn geheim om meer energie uit te stralen:

1. De M van Motivatie. 

Om energie te hebben moet je eerst gemotiveerd zijn. Geen motivatie, geen energie.
Daarom is het onontbeerlijk te weten door wat je gemotiveerd wordt en wat je Motivatie DNA inhoudt. Om je Motivatie DNA te kennen, moet je alvast deze drie vragen beantwoorden: 1.Door wat word je gedreven in je leven?

  • Wat is jouw drive, je interne kracht die je tot actie beweegt?
  • Wat heb je echt nodig om voldaan te zijn?
  • Als je presteert, op welke manier word je graag beloond?

Iedereen wordt op een andere manier gemotiveerd. Eén belangrijke factor komt wel iedere keer terug: respect en waardering worden door heel veel medewerkers gekoesterd. Tijdens mijn workshop, the Art of Motivation (de kunst van de motivatie), geef ik de sleutel tot het vinden van je eigen Motivatie DNA en die van je collega’s, en leer je hoe je motivatie op een hoger niveau kan tillen: een echte motivatie boost.

2. De C van Confidence.

Als je energie wil uitstralen, moet je vertrouwen hebben in jezelf.  Vertrouwen hebben, vertrouwen krijgen en durven geven aan anderen is essentieel om vol positieve energie te zijn. Wie kan er nu met een gerust hart aan het werk, als hij constant zijn medewerkers of collega's moet controleren en hen constant vraagt: “Heb jij dit al gedaan? Heb jij dat al gedaan? Jij hebt dit toch niet vergeten!”?

Mensen wensen immers meer Autonomie en vrijheid. Autonomie durven geven samen met de juiste feedback, verhoogt het vertrouwen.

3. De C van Competence. 

Je kan wel 200% gemotiveerd zijn. Als je niet competent bent in je vakgebied, dan gaat dit niet tot succes leiden. En succes, het overtreffen van je doelen is absoluut noodzakelijk om energie uit te stralen. Als sales(wo)man krijg je de energiekick, als een belangrijke prospect je zegt: “Ja, ik wil met u werken.” Competent zijn in de sales is dus een must voor jou.
Als manager krijg je de energiekick, als je gehele team vol plezier en passie doet wat jullie samen zijn overeengekomen. Competent zijn in het motiveren van je team is dus ook een absolute vereiste voor jou. Goed nieuws trouwens: het verhogen van je competenties in de sales of in het managen van je medewerkers kan je aanleren. Leren en doen, doen en nog is doen om “ de master in je vak te zijn” of voor een goede coach- trainer zorgen. Dat is je dilemna

4. De C van Condition.

Ja een goede conditie (een gezonde geest in een gezond lichaam) is essentieel om meer energie en motivatie uit te stralen. Hoeveel mensen, hoor je nu niet klagen dat ze zonder fut en moe zijn?  En dat ze ook corona-moe zijn .

Ik geef je hier drie eenvoudige tips voor een betere conditie en om je batterijen op te laden

1. Eet je gezond! We weten allen dat een gezond en evenwichtig dieet met veel groenten en fruit mirakels kan doen.

2. Sport je gezond! Minstens 30 minuten dagelijkse lichamelijke inspanning zorgen voor de productie van de nodige dopamine. En om gemotiveerd te zijn, een hoger leervermogen, zin in seks, knopen kunnen doorhakken, heb je dopamine nodig.

3. Lach je gezond! Je lachspieren gebruiken, is de beste remedie tegen ziektes, piekeren en demotivatie. Je produceert trouwens bij iedere lach een goede dosis dopamine...

Het is uiteraard niet mogelijk om je in een paar lijnen alle tips en tricks te geven voor een betere conditie.

Weet één ding: de energieformule E= MC3 is een mathematische formule. Als je jezelf op een schaal van 1 tot en met 10 een cijfer toekent voor je “Motivatie” (3) x je “Confidence” in jezelf (2) x je “Competence” in je vak (3) en je “Conditie”(2)= dan bedraagt je Energie Level 36.

Als je in de komende maand gericht op één van de 4 parameters werkt en iedere parameter met één punt doet stijgen, kan je energielevel naar 144 (E)= M(4) x C(3) x C(4) x C(3). Een stijging van liefst 400%.

“Gewoon doen!”: zou ik zeggen.
Veel succes in je zoektocht naar meer energie!

Yvan Dierckxsens

CEO van MotivationHouse

About the author
Yvan Dierckxsens, afgevaardigd bestuurder en Chief Engagement Officer van Motivationhouse (voorheen Idea 4U) sinds 2008, is een expert in de kunst van de motivatie. • Yvan heeft een jarenlange ervaring als succesvolle topmanager bij het beursgenoteerde USG People, verantwoordelijk voor Frankrijk, Spanje en België . Als CEO van Unique werd Unique 5 X verkozen tot Best Employer. Hij behartigde gedurende 8 jaar als voorzitter de belangen van Federgon, de Belgische HR federatie. • Zijn passie? Mensen inspireren en motiveren, energie en de sleutels geven tot meer persoonlijk en professioneel succes. • Zijn pluspunt? Zijn jarenlange ervaring als succesvolle manager on the field en zijn creativiteit inspireert mensen om concrete oplossingen te vinden voor complexe problemen.
Yvan
By

Yvan

on 28 Jul 2021

schitterende energieformule via chrome, altijd beter

Place comment