VRIENDELIJKHEID IS EEN STERKE KWALITEIT VOOR AUTHENTIEKE LEIDERS
02 juli 2021 
0 min. read

VRIENDELIJKHEID IS EEN STERKE KWALITEIT VOOR AUTHENTIEKE LEIDERS

Een van de moeilijkste dingen die authentieke leiders onder de knie moeten krijgen, is vriendelijkheid, lief zijn met iedereen Vriendelijkheid betekent niet weg lopen met de pluimen , maar juist   enthousiaste lof uiten voor het werk van anderen. Het is een evenwichtsoefening, tussen oprecht aardig zijn en er niet zwak uitzien. De sleutel tot het vinden van dat evenwicht is te erkennen dat echte vriendelijkheid inherent sterk is - het is direct en duidelijk. Mensen de moeilijke waarheid vertellen die ze moeten horen, is veel vriendelijker dan hen (of jezelf) te beschermen voor een confrontatie of  een moeilijk gesprek.


Als je erkend wilt worden als een authentieke leider die zijn mensen echt kan betrekken, moet je vriendelijk zijn. Als mensen het gevoel hebben dat u voor hen zorgt, zullen ze u vertrouwen.

Onderzoek heeft ook bewezen dat als je lieve woorden uitspreekt, stijgt jouw oxytocine gehalte en die  van de persoon die je aanspreekt. Oxytosine  wordt ook het knuffelhormoon genoemd. Hoe hoger de concentratie ervan, hoe groter de verbondenheid en vertrouwen tussen elkaar

Vriendelijkheid is een echte manifestatie van kracht en vastberadenheid.

Succes

Yvan Dierckxsens

Ceo Idea 4U & MotivationHouse

About the author
Yvan Dierckxsens, afgevaardigd bestuurder en Chief Engagement Officer van Motivationhouse (voorheen Idea 4U) sinds 2008, is een expert in de kunst van de motivatie. • Yvan heeft een jarenlange ervaring als succesvolle topmanager bij het beursgenoteerde USG People, verantwoordelijk voor Frankrijk, Spanje en België . Als CEO van Unique werd Unique 5 X verkozen tot Best Employer. Hij behartigde gedurende 8 jaar als voorzitter de belangen van Federgon, de Belgische HR federatie. • Zijn passie? Mensen inspireren en motiveren, energie en de sleutels geven tot meer persoonlijk en professioneel succes. • Zijn pluspunt? Zijn jarenlange ervaring als succesvolle manager on the field en zijn creativiteit inspireert mensen om concrete oplossingen te vinden voor complexe problemen.
Place comment